Error with Omero DB Connections

Dear All,

I'm testing Knime 2.3.0 (64-bit Linux) with the community Nodes. THe "OMERO DB COnnection" under the KNIME Image Processing is unable to establish a connection with OMERO DEMO server (xxx.fzk.de) with the following error:

 

ERROR     OMERO DB Connection     Execute failed: Could not initialize class ome.util.Utils
DEBUG     OMERO DB Connection     Execute failed: Could not initialize class ome.util.Utils
java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class ome.util.Utils
    at omero.model.PermissionsI.<init>(PermissionsI.java:40)
    at omero.model.PermissionsI$1.create(PermissionsI.java:30)
    at IceInternal.BasicStream.readObject(BasicStream.java:1517)
    at IceInternal.BasicStream.readPendingObjects(BasicStream.java:1739)
    at omero.api._IAdminDelM.lookupExperimenter(_IAdminDelM.java:1395)
    at omero.api.IAdminPrxHelper.lookupExperimenter(IAdminPrxHelper.java:1826)
    at omero.api.IAdminPrxHelper.lookupExperimenter(IAdminPrxHelper.java:1798)
    at org.knime.ip.framework.io.omero.Gateway.getUserDetails(Gateway.java:318)
    at org.knime.ip.framework.io.omero.Gateway.login(Gateway.java:411)
    at org.knime.ip.framework.io.omero.ServicesFactory.login(ServicesFactory.java:168)
    at org.knime.ip.framework.io.omero.OmeroDBImageSource.connect(OmeroDBImageSource.java:307)
    at org.knime.ip.framework.io.omero.OmeroDBImageSource.getAvailableImages(OmeroDBImageSource.java:238)
    at org.knime.ip.node.io.omeroDB.OmeroDBConnectNodeModel$ImageReferenceDataTable.iterator(OmeroDBConnectNodeModel.java:297)
    at org.knime.core.node.ExecutionContext.createBufferedDataTable(ExecutionContext.java:207)
    at org.knime.ip.node.io.omeroDB.OmeroDBConnectNodeModel.execute(OmeroDBConnectNodeModel.java:168)
    at org.knime.core.node.NodeModel.execute(NodeModel.java:603)
    at org.knime.core.node.NodeModel.executeModel(NodeModel.java:459)
    at org.knime.core.node.Node.execute(Node.java:845)
    at org.knime.core.node.workflow.SingleNodeContainer.performExecuteNode(SingleNodeContainer.java:818)
    at org.knime.core.node.exec.LocalNodeExecutionJob.mainExecute(LocalNodeExecutionJob.java:100)
    at org.knime.core.node.workflow.NodeExecutionJob.run(NodeExecutionJob.java:166)
    at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:441)
    at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(FutureTask.java:303)
    at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:138)
    at org.knime.core.util.ThreadPool$MyFuture.run(ThreadPool.java:124)
    at org.knime.core.util.ThreadPool$Worker.run(ThreadPool.java:239)

Hi reddyg,

the problem occured due to a missing library and is fixed now (just update the knime image-processing plugin from the nigtly-build update site). Please note that especially the omero-node is in a rather experimental state and doesn't support a lot of functionalities.

Best

martin
 

Hi Martin,

I figured that was the case. Anyway, I've updated it and it is working fine.

Cheers!

Reddy